photo (5)
Cara-cara
1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah Celsius
2. Ayak tepung jagung, kastard, gandum supaya tepung tidak berbiji.
3. Pukul mentega dan gula (tidak perlu sampai kembang )
photo 2
photo 3
4. Masukkan kuning telur dan esen vanilla. Kacau rata menggunakan 
    spatula atau senduk.
photo 4
photo 5
5. Masukkan campuran tepung ke dalam campuran di atas dan uli 
    sehingga menjadi doh yang lembut menggunakan tangan.
photo 1
photo 2
photo 3
6. Masukkan ke dalam acuan semperit dan tekan sepnjang 4 cm di atas                       dulang pembakar ataupun mengikut kreativiti masing-masing.
photo 4
photo 5
photo 1
photo 2
7. Bakar di dalam ketuhar bersuhu yang diberikan diatas selama 15 hingga                            20 minit.
8. Sejukkan dan siap untuk dihidang dan simpan dalam bekas kedap udara.