SWEETY OATS
Bahan-bahan:
250g mentega
70g gula aising
2 sudu makan madu
180g oat kisar
140g tepung jagung
60g tepung beras
190g tepung gandum
1/2 sudu teh perasa
kopi
Hiasan:
Coklat masakan
Coklat masakan warna
merah jambu
Cara membuat:
Putar mentega dan gula
aising sehingga sebati dan kemudian campurkan madu.
Masukkan pula perasa
kopi, oats dan kesemua tepung.
Kacau rata hingga
menjadi adunan dan rehatkan seketika selama 10 minit.
Canai dan terapkan
adunan menggunakan acuan berbentuk bulat dan bakar dengan suhu 170C selama 20
minit.
Apabila masak,
sejukkan dan celupkan separuh biskut ke dalam coklat masakan.
Hiaskan dengan coklat
merah jambu secara berselang seli di atasnya.
* Coklat dicairkan dgn
menggunakan kaedah 'double boiler'
Tiada ulasan:
Catat Ulasan